www.anticariat-odin.ro este un magazin online deținut și pus la dispoziția dumneavoastră de către S.C. P ȘI D FIX S.R.L., cod fiscal 6266827, Reg. Com. J22/2194/1994, capital social 200 lei, Banca ING Bank, cont RO27INGB0000999908458340, cu sediul social în Str. Gheorghe Doja, Nr. 13, Bl. 825, Sc. B, Ap. 3, Iași 700696, Jud. Iași si Punct De Lucru: Strada Alexandru Lăpușneanu, Iași 700057, adresa e-mail: vanzari@anticariat-odin.ro, numit anticariat-odin.ro pe parcursul acestor termeni și condiții.

Vă rugăm să parcurgeți Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, care este parte integrată a prezentului Document. Vizitatorii pot accesa site-ul fără a-și introduce datele personale. 

Pentru crearea unui cont nou pe site-ul www.anticariat-odin.ro, clientul este obligat să folosească o adresa de e-mail validă, proprietarul putând refuza cererea de înregistrare în situațiile în care se constată că a furnizat informații neconforme cu realitatea sau folosește serviciile într-un mod neconform cu uzanțele normale. Crearea de conturi multiple folosind astfel de adrese generate automat și care expiră după o perioada predefinită, pentru a putea beneficia de promoții sau oferte, este interzisă și va fi considerată o tentativă de fraudă. Ne rezervăm dreptul de a suspendă conturile astfel create și de a retrage beneficiile aferente promoțiilor sau ofertelor în curs.

Prin plasarea unei comenzi, cumpărătorul/utilizatorul este de acord cu Termenii și Condițiile impuse de S.C. P ȘI D FIX S.R.L. și cu Politicile de Confidențialitate și de Prelucrare a datelor cu caracter personal. Toate acestea sunt aici cuprinse și detaliate.

Prin bifarea căsuței corespunzătoare în momentul trimiterii comenzii utilizatorul confirmă că a citit, a înțeles și acceptă Termenii și Condițiile prezentate în continuare. Vă rugăm să parcurgeți cu atenție Termenii și Condițiile prezentate în continuare, astfel încât acceptarea acestora de către dumneavoastră să fie în cunoștință de cauză.

Procedura de Comandă

Clienții pot comanda produse de pe www.anticariat-odin.ro fie online, cu ajutorul Coșului de Cumpărături, fie prin e-mail sau telefon. Comanda se consideră valabilă numai după ce anticariat-odin.ro confirmă Clientului prin e-mail/telefon posibilitatea onorării acesteia.

În situația în care Anticariat Odin nu poate onora comanda din diverse motive (lipsa stoc, cărți defecte) comanda va fi anulată parțial sau total de către Anticariat Odin cu anunțarea în prealabil a clientului prin telefon sau e-mail în maxim 48 de ore lucrătoare de la plasarea comenzii.

Clientul poate anula comanda prin e-mail, de preferință în aceeași zi în care a fost plasată până la ora 16 sau telefonic, în intervalul orar precizat în pagina de contact a site-ului. Comanda nu mai poate fi anulată după ce a fost primită prin email confirmarea livrării coletului.

Factură fiscală aferentă unei comenzi poate fi descărcată din contul de utilizator. De asemenea, factura va fi tipărită și trimisă în colet cu produsele comandate. 

Comenzile introduse în aceeași zi către aceeași destinație de către aceeași persoană, se cumulează automat într-o singură comandă pentru care se emite o singură factură. Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplică o singură dată la comandă cumulată.

Denunțarea unilaterală a comenzii se poate face de către client dacă anticariat-odin.ro întârzie livrarea, cu excepția situațiilor de forță majoră, cu maxim 7 zile lucrătoare peste termenul specificat în confirmarea comenzii. Denunțarea unilaterală trebuie formulată în scris și expediată prin e-mail, mai devreme de momentul intrării în posesia produsului/serviciilor comandate. În acest caz, dacă plata s-a efectuat deja de către client, acestuia i se vor returna banii, în maxim 14 de zile din momentul primirii produsului/serviciilor neacceptate de către client, conform opțiunii de plata specificată în formularul de comandă.

Produsele distribuite pe www.anticariat-odin.ro sunt listate în mai multe baze de date. Din acest motiv, în eventualitatea unor erori sau latențe în actualizarea bazei de date, unele produse care sunt listate că fiind în stoc, pot fi de fapt cu stoc epuizat. În acest caz, clientul va fi contactat de îndată ce acest aspect a fost semnalat.

Modalități de plată

Plata produsului/serviciilor comandate se poate efectua:

a) online cu cardul, în condiții de siguranță deplină, în momentul formulării comenzii. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro).

b) plata prin OP/depunere în cont.

c) ramburs la primirea comenzii.

În unele cazuri (comenzi de valoare mare de 1000 de lei) Anticariat Odin își rezervă dreptul de a solicită o plata în avans în valoare de cel mult 50% din valoarea produselor comandate.

În situația în care plata nu se efectuează de către client, comandă va fi considerată anulată și nu va mai fi onorată. În cazul acesta, anticariat-odin.ro va avea dreptul de a solicită plata de despăgubiri și/sau va putea refuză onorarea altor solicitări de comenzi ale clientului respectiv.

Plata comenzilor se poate efectua fie prin plata online cu cardul prin intermediul procesatorului de plăți online https://www.euplatesc.ro sau ramburs, la primirea comenzii. Incurajăm efectuarea plății online, dat fiind contextul actual (Covid-19) și având în vedere faptul ca banii cash contribuie la răspândirea virusurilor și bacteriilor. 

Clienții care optează pentru plata cu cardul vor primi 5 lei discount din valoarea finală a comenzii,  în cazul in care au solicitat livrarea prin Poșta Română Coletarie, respectiv 10 lei discount atunci când au optat pentru livrarea prin Curier Rapid. 

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzacții.

Pentru finalizarea corectă a tranzacției, trebuie să furnizați codul cardului (toate cele 16 cifre din cele patru grupe de pe fața cardului, fără spații), data de expirare și ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripționate pe banda cu semnătura dumneavoastră (în functie de card, pot lipsi). Indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv prin intermediul platformei Euplatesc.ro. S.C. P ȘI D FIX S.R.L. nu solicită și nu stochează nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastră.

Modalități de livrare

Pentru comenzile plasate pe anticariat-odin.ro puteți opta pentru:

a) livrare prin Curier Rapid 1-3 zile lucrătoare

b) livrare prin Poștă Română Coletărie 3-7 zile lucrătoare 

Costul expedierii unei comenzi prin Curier Rapid este 20 lei. Dacă alegeți să efectuați plata în avans, costul expedierii comenzii prin Curier Rapid va fi doar 10 lei. Atunci când valoarea produselor comandate de dumneavoastră depășește suma de 150 de lei, expedierea comenzii este gratuită, costul acesteia fiind suportat de către Anticariat Odin. Orarul standard al curierului rapid de livrare a produselor este de Luni până Vineri.

Costul expedierii unei comenzi prin Posta Română Coletărie este 15 lei. Dacă alegeți să efectuați plata în avans, costul expedierii comenzii prin Poșta Română Coletărie va fi doar 5 lei. Atunci când valoarea produselor comandate de dumneavoastră depășește suma de 150 de lei, expedierea comenzii este gratuită, costul acesteia fiind suportat de către Anticariat Odin. Orarul oficiului poștal de care aparțineți poate fi găsit online pe adresa https://www.posta-romana.ro/gaseste-oficiu-postal.html sau chiar la locația respectivă. 

Pentru că românii se simt peste tot acasă, Anticariat Odin dorește să le faciliteze plăcerea lecturii în orice colț al lumii au ales să se stabilească. Putem expedia cărți internațional prin orice metodă de livrarea aleasă de client, varianta recomandată de noi fiind însă Poștă Română Coletărie. 

Pentru plasarea comenzilor cu livrare internațională vă rugăm să folosiți formularul de contact ori să ne contactați prin e-mail la adresa vanzari@anticariat-odin.ro.

Costul expediției se stabilește în funcție de greutatea și dimensiunile coletului. Toate colete au număr de urmărire și pot fi urmărite pe trackerul internațional 17track.net

Plata se va efectua în avans, prin transfer bancar către cont în lei, la cursul BNR al zilei, toate comisioanele și diferențele de curs valutar fiind suportate de către client.

Returnarea produselor

Anticariat-odin.ro respectă prevederile Ordonanței de urgență nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță, ceea ce conferă cumpărătorului (numai în condițiile actului normativ menționat) dreptul ca, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea tuturor produselor cumpărate, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, să returneze produsele cumpărate.

Clientul poate solicita returnarea produsului/produselor nefolosite, adică în starea în care au fost primite, în ambalaj nedeteriorat și împreună cu originalele documentelor comenzii respective. Dacă produsul este defect clientul poate solicită returnarea produsului/produselor. În acest caz, acestuia i se poate înlocui respectivul produs cu unul identic ori similar sau - dacă acest lucru nu este posibil - poate primi înapoi suma plătită pentru acel produs.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator în perioada efectuării expediției, doar dacă acestea nu au suferit deteriorări, urmând să primească în termen de 30 de zile de la denunțarea unilaterală formulată în scris (document semnat de cumpărător și transmis electronic sau prin poștă cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amânată până la momentul primirii produselor returnate sau până la recepționarea unei dovezi conform căreia produsele au fost expediate. Anticariat-odin.ro are dreptul că atunci când consideră că acțiunile clientului au fost cu rea-voință să solicite acestuia daune interese, în condițiile legislației în vigoare. De asemenea, anticariat-odin.ro își rezervă dreptul de a refuză ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Adresa de returnare a produselor este: S.C. P ȘI D FIX S.R.L., Str. Gheorghe Doja, Nr. 13, Bl. 825, Sc. B, Ap. 3, Iași 700696, Jud Iași.

Înainte de expedierea produselor returnate, va rugăm să completați formularul de retur și să-l trimiteți pe adresa vânzări@anticariat-odin.ro. Descarcă formularul aici.

Retururile, (indiferent de metodă de transport aleasă), nu se vor expedia niciodată de către client către SC P ȘI D FIX SRL cu plata ramburs.

Garanția Produselor

Ținând cont de natura produselor vândute de Anticariat Odin, garanția se referă la starea în care ajung produsele inițial la cumpărător. În cazul unui defect al cărților vom încerca să înlocuim produsul, iar, în cazul în care acesta nu mai este în stoc, vă vom returna valoarea comenzii fie sub formă de voucher de cumpărături, fie într-un cont în RON furnizat de dumneavoastră.

Depunem eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informatiilor din aceast site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ. Desi ne straduim ca fiecare carte trimisă să fie exact exemplarul afișat pe site, corespunzător cu toate particularitățile prezentate în partea de descriere, unele produse pot diferi față de imaginile lor. Vom expedia către cumpărător, de fiecare data, cel mai bun exemplar disponbili în stoc. Va stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări și răspundem prompt tuturor cererilor de informații sulimentare legate de starea produselor ori solicitărilor pentru imagini suplimentare.

Totalitatea imaginilor si textelor se doresc a prezenta într-un mod cât mai detaliat produsele puse în vânzare, însă este posibil ca produsele livrate in comanda pot fi diferite de cele prezentate online (coperta, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, imaginile si descrierile produselor pot conține erori sau pot fi diferite de realitate. Vom încerca să rezolvăm astfel de situatții cât mai curând posibil de la semnalarea acestora.

Nu ne asumăm în nici un fel răspunderea petru conținutul cărților, pentru felul în care este tratat un anume subiect ori lipsește, pentru posibilele informații eronate ori viziuni contrare opiniei cititorului. 

Prețurile de pe www.anticariat-odin.ro includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifica altfel în mod special pe website. Costurile privind livrarea sau/și alte costuri ale serviciilor sunt menționate în momentul finalizării solicitării comenzii și vor fi precizate și în momentul confirmării comenzii de către anticariat-odin.ro.

Drepturile de autor

Conținutul site-ului web www.anticariat-odin.ro (inclusiv, dar fără a se limita la imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, elemente grafice, logo precum și alte date) este proprietatea S.C. P ȘI D FIX S.R.L. și a partenerilor și furnizorilor săi, fiind apărat de Legea dreptului de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Pe aceste considerente este absolut interzisă utilizarea acestor elemente fără acordul scris al S.C. P ȘI D FIX S.R.L..

Accesul online al utilizatorilor

S.C. P ȘI D FIX S.R.L. nu garantează accesul clienților la site-ul web www.anticariat-odin.ro în orice moment, neraspunzand de probleme cauzate de terți (probleme tehnice, defecțiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale S.C. P ȘI D FIX S.R.L..

Limitarea răspunderii

S.C. P ȘI D FIX S.R.L. face eforturi permanente pentru a păstra acuratețea informațiilor din acest site. Rareori acestea pot conține mici inadvertențe: fotografia are caracter informativ, unele specificății pot fi modificate de producător fără preaviz sau pot conține erori de operare. Va stăm oricând la dispoziție pentru eventuale clarificări.

Ne straduim ca totalitatea imaginilor și textelor de pe www.anticariat-odin.ro să reflecte intocmai produsul pe care îl veți primi in colet. Dedicăm foarte mult timp și atenție în completarea fiecărei descrieri de produs, în așa fel încât să reflete toate particularitățile produsului, îndeosebi acele aspect care țin de starea produsului la momentul publicării pe site. Există posibilitatea ca, în timp, prin mânuire, depozitare, expunere, mutare, starea produselor să se schimbe. În acest sens produsele livrate în comandă pot fi diferite de cele prezentate online (coperta, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). 

De asemenea, vom putea modifica oricând detaliile disponibile online privind produsele și serviciile oferite. Imaginile și descrierile produselor pot conține erori sau pot fi diferite de realitate, S.C. P ȘI D FIX S.R.L. nu răspunde pentru astfel de situații, dar vom încerca să le rezolvăm cât mai curând de la semnalarea acestora.

Prețurile de pe www.anticariat-odin.ro includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, dacă nu se specifică altfel în mod special pe website. Costurile privind livrarea sau/și alte costuri ale serviciilor sunt menționate în momentul finalizării solicitării comenzii și vor fi precizate și în momentul confirmării comenzii de către S.C. P ȘI D FIX S.R.L..

În cazul în care ne aflăm în imposibilitatea de a livra comandă din vina clientului (fie că acesta nu este găsit la adresa menționată, nu poate fi contactat sau nu se prezintă să ridice pachetul de la Poștă Română etc.), comandă va fi anulată iar produsele se vor întoarce la SC P ȘI D FIX SRL. Pentru o nouă livrare, clientul va trebui să suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

Comenzile înregistrate pe www.anticariat-odin.ro în zilele de Vineri după ora 12:00 cât și Sâmbătă sau Duminică vor fi expediate în ziua de Luni.

S.C. P ȘI D FIX S.R.L. nu răspunde de conținutul, calitatea sau natură descrierilor cărților ori de comentariile postate de către vizitatorii site-ului. De asemenea, nu răspundem de conținutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

Transmitere emailuri

Prin următoarele activități: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj în pagină contact sau trimiterea de e-mail-uri adresate anticariat-odin.ro, se consideră că utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri periodice conținând informații diverse legate strict de anticariat-odin.ro. În această situație datele personale nu vor fi utilizate în alte scopuri și, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau șterse din baza de date anticariat-odin.ro la cererea scrisă a clientului.

Forță majoră și legea aplicabilă

Atât clientul cât și S.C. P ȘI D FIX S.R.L. nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră.

Prezentul contract este supus legii române.

Drepturi

S.C. P ȘI D FIX S.R.L. are dreptul de a interzice accesul anumitor clienți și vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fără o notificare prealabilă pe website-ul www.anticariat-odin.ro

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice S.C. P ȘI D FIX S.R.L. are obligația de a administra în condiții de siguranță datele personale furnizate și numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii și expedierea către client. Refuzul oferirii informațiilor atrage imposibilitatea onorării comenzii.

Conform Legii nr. 677/2001, clienții au dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției. Pentru acuratețea informațiilor clientul este rugat să comunice orice modificare intervenită de la dată înregistrării sale în baza de date. Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face în baza solicitării sale scrise expediate electronic. Ştergerea definitivă a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Reducerile

Politica prețurilor/reducerilor de pe site este stabilită în totalitate de către S.C. P ȘI D FIX S.R.L., iar prețul de cumpărare este cel afișat în momentul lansării comenzii.

Prețurile produselor sunt cele afișate pentru fiecare produs în parte și sunt actualizate zilnic. În principiu, discount-urile, reducerile și promoțiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se păstrează reducerea cu valoarea cea mai mare.

Toate promoțiile prezente în site sunt valabile în limita stocului disponibil. 

Vrei să daruiești?

Odin a căpătat înțelepciunea supremă, prin sacrificiul la care s-a supus. El s-a spânzurat timp de nouă nopți în arborele Yggdrasil, iar în tot acest timp el nu a mâncat, nu a băut și s-a lovit singur cu lancea. În urma acestui ritual inițiatic, el dobândește știința ocultă și darul poeziei. Odin pătrunde astfel în tainele magiei. Conform altor legende, Odin a căpătat inteligența supremă prin intermediul vicleniei sale. El a poruncit zeilor să taie capul gigantului Mimir, faimos pentru știința sa ocultă. 

După Snorri Sturluson, Mimir era păzitorul izvorului înțelepciunii de la rădăcina arborelui Yggdrasil, izvor din care Odin n-a avut voie să bea, decât după ce și-a sacrificat un ochi și l-a ascuns în albia lui… 

Noi n-o să te supunem la asemenea încercări, ba chiar ți-am pregătit mai multe titluri prin care poți să-ți bucuri persoanele dragi cu experiențe literare inedite sau chiar cu darul cunoașterii însăși. 

Dacă alegi să faci un asemenea cadou cuiva drag, poți opta în procesul de comandă pentru împachetarea cadou a produselor comandate. Dacă te gândești să oferi cuiva cel mai frumos dar din câte sunt pe lume, darul cunoașterii, pentru comenzile ce depășesc valoarea de 150 de lei, oferim serviciul de împachetare de cadou în mod gratuit.

 Fie că sunt așteptate sau, dimpotrivă, sunt oferite ca surpriză, cadourile aduc cele mai frumoase bucurii. Ajunse în mâinile destinatarului, ele sunt cântărite cu anticipație, supuse privirilor curioase și, odată desfăcute devin generatoare de zâmbete. Oferim servicul de împachetare de cadou și pentru comenzile mai mici de 150 de lei, costul serviciului fiind de 10 lei. 

Îmbie-ți prietenii la lectură, oferă-le șansa să cunoască lucruri noi si felurie, ori să călătorească din tihna propriului colțișor de lectură către locuri și aventuri inimaginabile. 

Review-uri ale produselor

Clienții au opțiunea de a lasă un review produselor achiziționate sub formă de text și un număr de steluțe. Review-urile sunt publice și pot fi vizualizate în pagina de cont.

Clienții pot viziualiza toate review-urile lăsate de un alt client. Numele sub care este afișat un review corespunde cu câmpul nickname din contul de utilizator. Nickname-ul poate fi oricând modificat de către client din pagină de cont.

S.C. P ȘI D FIX S.R.L. poate anula oricând dreptul de a lasă un review în cazul în care un utilizator abuzează de sistem pentru a primi puncte sau plasează în mod repetat review-uri care nu sunt relevante. Review-urile sunt moderate, iar cele care conțin limbaj licențios vor fi respinse automat de sistem.

Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Prezenta politică de prelucrare a datelor cu caracter personal se află sub incidența Regulamentului (UE) nr. 679/2016, al Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind liberă circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), a Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată, precum și a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. Conform acestora, S.C. P ȘI D FIX S.R.L. are obligația și își asumă sarcina de a prelucra datele cu caracter personal colectate în scopuri determinate, explicite, legitime și într-un mod legal, echitabil și transparent față de persoanele pe care acestea le vizează.

S.C. P ȘI D FIX S.R.L. (denumită în continuare "Anticariat Odin", "noi" sau similar) este o companie din România, avînd sediul în Iași, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J22/2194/1994, cod fiscal 6266827, email vanzari@anticarait-odin.ro, email DPO gdpr@anticariat-odin.ro.

Anticariat Odin este un magazin online. Pentru a putea să ne îndeplinim acest scop, intrăm in contact cu vizitatorii noștri care doresc, la inițiativa lor, să realizeze comenzi. Ulterior prelucrăm datele în vederea livrării comenzilor înregistrate pe site. De asemenea, realizăm campanii de marketing / promovare pentru atragerea de cumpărători pentru diverse produse și alte operațiuni de prelucrare de date personale pe care le explicăm mai jos.

Documentul de mai jos este, deci, foarte important, pentru că explică de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea furniza anumite servicii. Vă rugăm să îl citiți cu atenție, pentru că ne-am străduit să explicam aici o serie de principii și concepte utile atât in interactiunea cu site-ul nostru, cât și în interacțiunea cu mediul online, în general.

În accepțiunea actelor normative menționate, S.C. P ȘI D FIX S.R.L. are calitate de operator de date cu caracter personal, prin această din urmă sintagma înțelegându-se orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă ("persoană vizată"); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Accesarea și vizitarea site-ului www.anticariat-odin.ro se supun termeniilor și condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate puse la dipozitia utilizatorilor în cadrul secțiunilor "Termeni și condiții",  respectiv "Prelucrarea datelor cu caracter personal" ale acestuia. Vă rugăm să luați la cunoștință faptul că utilizarea acestui site constituie acceptul dumneavoastră tacit cu privire la acestea și reprezintă întreagă înțelegere dintre părți.

 S.C. P ȘI D FIX S.R.L. își rezervă dreptul de a schimbă și actualiza în orice moment conținutul site-ului, inclusiv a secțiunilor "Termeni și condiții" și "Prelucrarea datelor cu caracter personal", informând clienții în acest sens.

Acces la datele personale:

Ne rezervăm dreptul de a stoca următoarele categorii de date cu caracter personal ale clienților: nume, prenume, adresă, e-mail, număr de telefon, numărul de cărți comandate, valoarea comenzilor și titlurile acestora. Aceste date vor rămâne în baza noastră de date pe întreagă durata necesară îndeplinirii obligației noastre de onorare a comenzilor efectuate pe site, precum și realizării de statistici în scopuri comerciale.

Informațiile pe care le furnizați în cadrul formularului de comandă vor fi folosite pentru a vă transmite confirmarea comenzii, promoțiile și newsletter-ele Anticariat Odin, precum și recomandări personalizate în funcție de zona dumneavoastră de interes.

Atât informațiile pe care le colectăm cu privire la dumneavoastră cât și modul în care le colectăm, pot varia în funcție de produsele pe care le utilizați și/sau la care subscrieți sau pe care le comandați, modul în care ați utilizat produsele, dar și în funcție de modul în care ați interacționat cu S.C. P ȘI D FIX S.R.L..

Aceasta se aplică atât în cazul în care sunteți deja client, cât și dacă nu sunteți client, precum și privind datele pe care le-am am obținut de la o terță parte care avea permisiunea de a face schimb de informații cu noi.

S.C. P ȘI D FIX S.R.L. va prelucra datele dvs. cu caracter personal atunci când este vorba de executarea sau încheierea contractului între părți. În acest caz se vor prelucra elemenente cum ar fi: nume, prenume sau denumire societate/instituție, serie și număr C.I., C.N.P. sau C.U.I./număr de înregistrare în Registrul Comerțului, adresă/sediu, adresă de e-mail, număr de telefon, user și parolă create în sistemul online, banca și contul.

Având în vedere interesul nostru în menținerea securității, marketingul direct și desfășurarea și îmbunătățirea serviciilor noastre, aceste date vor fi strict securizate, clienților noștri revenindu-le dreptul de a refuza conferirea/solicita ștergerea/solicita rectificarea datelor cu caracter personal menționate anterior.

Vom prelucra datele dvs. cu caracter personal și în momentul acordării consimțământului dumneavoastră, direct sau autorizat de tutorele dumneavoastră, în momentele în care acesta vă este solicitat. Consimțământul poate fi retras în orice moment; pentru conformarea cu o cerință sau o procedură legală imperativă; ori in cazul exercitării de către dvs. a dreptului de a restricționa utilizarea datelor cu caracter personal furnizate, care controlează obiectul serviciilor ce vor fi prestate sau produsele ce vor fi comandate și/sau livrate.

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi solicitate doar în anumite situații, cum ar fi:

 • În momentul efectuării unei comenzi/precomenzi;
 • În momentul încheierii unui contract;
 • În momentul facturării;
 • În situația efectuării unui retur pentru un anumit produs;
 • Atunci când achiziționați unul dintre produsele sau serviciile noastre;
 • Atunci când utilizați rețeaua sau unul dintre produsele sau serviciile noastre;
 • La momentul înregistrării pentru un anumit produs sau serviciu;
 • Atunci când va abonați la newsletter-urile Anticariat Odin;
 • Atunci când ne contactați prin diverse modalități cum ar fi telefonic, e-mail sau direct la sediu/punct de lucru;
 • Atunci când participați la un eventual concurs sau tragere la sorți;
 • În momentul în care vizitați sau navigați pe site-ul nostru;
 • Atunci când ați acordat permisiunea altor societăți să facă schimb de informații cu noi în ceea ce va privește, cum ar fi partenerii comerciali, asociații, terții furnizori sau contractanții noștri;
 • În situația în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt publice sau sunteți clientul unei activități comerciale pe care o achiziționăm;
 • La momentul identificării clientului;
 • La operarea comenzii în depozit;
 • Atunci când trimitem o comandă prin curier (alături de date precum: nume, prenume, adresa, număr de telefon);
 •  Atunci când segmentăm și personalizăm comunicări comerciale via e-mail/newsletter;
 • Alte situații asemănătoare.

 

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

 • Prelucrarea unei precomenzi sau a unei comenzi, precum și pentru a vă ține la curent cu evoluția comenzii dvs.;
 • Încheierea unui contract;
 • Facturare;
 • Returul unui produs;
 • Furnizarea unuia dintre produsele sau serviciile oferite. Acestea pot include alte servicii care nu sunt incluse în contractul cu dvs., servicii care utilizează informații despre locația dvs., precum și pentru a va contacta cu mesaje privind modificări ale produselor sau serviciilor;
 • Oferirea de acces la rețeaua noastră sau la oricare dintre produsele sau serviciile noastre;
 • Trimiterea de alerte;
 • Oferirea informațiilor necesare și solicitate în prealabil de către dvs. în momentul contactării de către dumneavoastră prin diverse modalități cum ar fi telefonic, e-mail sau direct la sediu/punct de lucru;
 • Oferirea de premii sau discounturi în momentul în care veți participa la un eventual concurs sau tragere la sorți;
 • Permisiunea accesului în momentul în care vizitați sau navigați pe site-ul nostru;
 • Marketing și individualizarea serviciilor pe care vi le oferim. În calitate de client al nostru, că urmare a oferirii consimtamântului, va vom ține la curent cu privire la noile produse și/sau servicii, va vom trimite alerte, buletine informative sau alte asemenea și vă vom invită să profitați de oferte, promoții și trageri la sorți. Dacă ne-ați oferit permisiunea, vă vom contacta și pentru a va aduce la cunoștință produse și servicii din aria dumneavoastră de interes prin poștă, online, telefonic, prin notificări de tip "push" sau prin intermediul aplicățiilor noastre;
 • Abonarea utilizatorului la notificarea privind reapariția unei cărți în stoc și trimiterea notificării respective;
 • Contactarea pentru probleme referitoare la Prevenirea fraudelor și securitate;
 • Analize de marketing care utilizează diverse informații anonimizate cu privire la utilizator. Utilizăm instrumental Google Analytics (https://www.google.com/analytics/terms/us.html). Nu folosim funcții avansate de identificare de tip ID user, însă utilizăm funcții de retargeting/remarketing;
 • Vom prelucra, de asemenea, date cu caracter personal în scopuri de protecție anti-fraudă și detectare a fraudelor, pentru protejarea rețelelor noastre și detectarea utilizării incorecte sau a avariilor la rețelele noastre. Ne rezervăm dreptul de a dezvălui date cu caracter personal și informații privind utilizatorii doar dacă acest lucru este justificat în scopul de a ne proteja împotriva fraudelor, a ne apara drepturile sau proprietatea, sau a proteja interesele clienților noștri. De asemenea, este posibil să fie necesară dezvăluirea acestor informații pentru a ne conformă obligației legale de a răspunde la cererile legale ale autorităților. Datele dvs. cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci când considerăm, cu bună credință, că avem obligația de a face acest lucru în conformitate cu legea și în baza unei evaluări exhaustive a tuturor cerințelor legale;
 • Dacă vom urmă o procedura de reorganizare sau de vânzare către o altă societate, vom comunica informațiile dvs. doar atunci când acest lucru va fi necesar;
 • Aflarea istoricului de navigare online pe pagină noastră web;
 • Identificarea clientului;
 • Operarea comenzii în depozit;
 • Trimiterea comenzii prin curier (alături de date precum: nume, prenume, adresa, nr. tel), segmentare și personalizare comunicări comerciale via e-mail/newsletter;
 • Utilizarea formularului de contact completat în prealabil de dvs. cu date necesare pentru a răspunde solicitărilor utilizatorilor pe diverse teme propuse de dumneavoastră. Nu folosim aceste date în alt scop decât acela al formulării unui răspuns.
 • Identificarea posibililor furnizori de cărți, programarea de întâlniri în scop de achiziționare, precum și oferirea datelor necesare pentru efectuarea întâlnirilor de achiziții.
 • Alte scopuri asemănătoare; în situația în care datele dumneavoastră personale vor fi folosite în alte scopuri, ne asumăm obligația de a va informa, în prealabil, asupra acestora.

Pentru claritate, scopurile în care colectăm date cu caracter personal sunt, în sinteză: curierat, plăți cu cardul, reclamă, marketing și publicitate, comerț online și newsletter în cazul în care v-ați abonat la acesta, caz în care adresele de e-mail devin active și vor fi utilizate în acest scop, până când va manifestați opțiunea de a va dezabona prin trimiterea unui email la adresa indicată pe site sau în conținutul newsletterului. În cazul în care optați pentru plata online cu cardul, la datele dumneavoastră cu caracter personal va avea acces procesatorul de plăți euplatesc.ro (EuroPayment Services S.R.L.), în cazul în care optați pentru livrare prin curier, va avea acces curierul FAN Courier (FAN Courier Express S.R.L.), iar în cazul în care optați pentru livrare prin Poșta Română Coletărie, va avea acces curierul Poșta Română (CN Poștă Română SA).

Vom stoca informațiile dvs. atât timp dispozițiile legii o impun. Dacă nu există nicio cerință legală, le vom stoca doar atât timp cât este necesar. Cu excepția situației în care legea prevede altfel, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi stocate pe perioada existenței unui contract între părți, plus o perioada de trei ani de la încetarea acestuia.

Comunicările prin internet (cum ar fi e-mailurile) nu sunt sigure dacă nu sunt criptate. Comunicările dvs. pot traversa mai multe țări înainte de a fi remise, deoarece această este natură internetului. Va rugăm să luați la cunoștință că nu acceptăm responsabilitatea pentru niciun acces neautorizat sau pierdere de date cu caracter personal care nu întră în sfera noastră de control.

Nu vă vom cere niciodată să ne comunicați informațiile dvs. sigure, personale sau privind contul dvs., printr-un mijloc de comunicare nesolicitat.  De aceea este important să cunoașteți că păstrarea în siguranță a acestor informații, precum și necomunicarea acestora către alte persoane constituie sarcini care revin clienților și utilizatorilor.

Drepturile dumneavoastră privind datele cu caracter personal:

 

În primul rând, dreptul de acces la datele cu caracter personal, prin solicitarea unei copii a celor pe care le deținem în legătură cu dumneavoastră, prin completarea Formularului GDPR 

De asemenea, aveți dreptul de a solicita rectificarea datelor cu caracter personal dacă acestea nu sunt corecte. Dacă datele pe care le deținem trebuie actualizate, sau în cazul în care considerați că acestea pot fi incorecte, va puteți autentifica online pentru a le rectifică prin intermediul opțiunii de modificare a informațiilor personale ăn cont sau ne puteți contacta prin e-mail la aresa gdpr@anticariat-odin.ro .

Aveți dreptul de a vă opune la utilizarea datelor cu caracter personal prin completarea Formularului GDPR 

Dacă nu doriți să mai primiți mesaje de marketing privind serviciile și produsele noastre și/sau ale partenerilor noștri, aveți dreptul de a renunta la această opțiune;

Dacă doriți să ne contactați în legătură cu oricare dintre drepturile dvs. sau să faceți o plângere în legătură cu modul în care utilizăm datele dvs. cu caracter personal, ne puteți contacta prin e-mail la aresa gdpr@anticariat-odin.ro sau puteți să completați Formularul GDPR. Depunem toate eforturile pentru a satisface cerințele legitime ale clienților noștri, însă în situația în care considerați că acest deziderat nu a fost atins puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de a restricționa utilizarea datelor dvs. cu caracter personal. În anumite circumstanțe, aveți dreptul de a ne solicită să ștergem datele dvs. cu caracter personal pe care le deținem. În cazul în care considerați că perioada de stocare a acestora depășește timpul necesar rezonabil, va rugăm să contactați mai întâi serviciul de Relații cu Clienții pentru a verifică dacă a încetat contractul dintre părți.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată sau cu Formularul GDPR insert link de download către documentul Formular GDPR sau la adresa de mail gdpr@anticariat-odin.ro sau la adresa fizică a S.C. P ȘI D FIX S.R.L.: Str. Gheorghe Doja, Nr. 13, Bl. 825, Sc. B, Ap. 3, Iași 700696, Jud. Iași.

Dacă aveți întrebări legate de Politica de Confidențialitate sau doriți să fiți informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de către S.C. P ȘI D FIX S.R.L. care vă privesc direct, nu ezitați să ne contactați prin intermediul datelor de contact puse la dipoziție la finalul acestei informări.

Tipul de date colectate

Așa cu am detaliat și în cele de mai sus, colectăm date necesare pentru înregistrare pe site și facturare (nume, prenume, număr de telefon, email, adresa de facturare și adresa de livrare), date de trafic, cookie-uri (stocate automat) necesare pentru colectarea adresei IP a computerului prin intermediul căruia accesați site-ul nostru, a tipului de browser folosit și paginile vizualizate, a referințelor și apoi pentru procesarea informațiilor în formă agregată, precum și pentru autentificare și reținerea coșului de cumpărături.

Utilizatorii au dreptul de a refuză sau șterge cookie-urile, însă acest fapt este de natură să afecteze ușurința navigării pe site și reținerea produselor adăugate în coșul de cumpărături.

 

Partajarea datelor

Datele personale de identificare colectate de P ȘI D FIX SRL nu sunt difuzate către terțe părți. Datele non-personale de identificare (precum adresele IP, datele de trafic și cookie-urile) sunt date cu caracter anonim, stocate pe site și în serviciul de monitorizare a traficului Google Analytics, care nu sunt partajate și sunt folosite doar pentru analize asupra performanței site-ului și a comportamentului utilizatorilor.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către P ȘI D FIX SRL și sunt comunicate numai la solicitarea autorităților publice fiscale.

În cazul optării pentru plata online, procesarea datelor dumneavoastră se că realiza prin intermediul serverelor companiei care furnizează aceste servicii (EuroPayment Services S.R.L. prin https://www.euplatesc.ro). S.C. P ȘI D F.I.X. SRL nu solicită și nu stochează date referitoare la cardul dumneavoastră.

 

Securitatea datelor colectate

Datele personale colectate de P ȘI D FIX SRL sunt stocate pe servere amplasate în încăperi protejate și cu acces fizic limitat. Accesul utilizatorilor la secțiunea restricționată a site-ului, inclusiv parcurgerea procedurilor de înregistrare și de autentificare a utilizatorului, se face prin utilizarea unei sesiuni de acces criptate prin protocolul standard de criptare SSL.

Furnizorul procedează în mod regulat la audituri și teste de securitate a propriei infrastructuri informatice pentru a avea convingerea siguranței și securității acesteia. P ȘI D FIX SRL nu va folosi datele personale colectate în afară propriilor servicii, incluzând - dar fără a se limita la - serviciile acestui site.

P ȘI D FIX SRL va pune la dispoziția utilizatorului posibilitatea de a renunta la informările comerciale sau de orice altă natură efectuate cu privire la propriile sale servicii, printr-un sistem de dezabonare simplu și ușor de utilizat.

Datele anonime colectate (precum datele de trafic, ip-uri, cookie-uri) prin statisticile din site și sistemul de monitorizare a traficului Google Analytics, pot să fie utilizate pentru realizarea de analize și rapoarte statistice, rezumate și informări precum și pentru activități de marketing cum ar fi publicitate, promovarea și ofertarea produselor și serviciilor proprii.

 

Conform legislației în vigoare, datele cu caracter personal obținute pot fi dezvăluite fără consimțământul utilizatorului către instituțiile statului abilitate în acest sens, dar numai în urmă unei cereri oficiale și legal adresate operatorului de date de către acestea.

Politica de Cookies

Această politică se referă la cookie-urile și paginile web operate de S.C. P ȘI D FIX SRL (denumită Anticariat Odin.

-  Ce sunt Cookie-urile?

Cookie-ul este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se accesează internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Chrome. Firefox) și este complet pasiv (NU conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului sau alte informații confidențiale).

-  La ce sunt folosite Cookie-urile?

Aceste fișiere fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului și prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile S.C. P ȘI D FIX S.R.L. pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor: ex: - Preferințele în materie de confidențialitate online, Coșul de cumpărături sau publicitate relevantă.

-  Cum sunt folosite cookie-urile de către acest site?

O vizită pe acest site poate plasa cookie-uri în scopuri de: cookie-uri de performanță a site-ului, cookie-uri de analiză a vizitatorilor, cookie-uri de înregistrare, cookie-uri pentru publicitate, cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

-  Conțin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite funcționalități pentru utilizator. Atare date sunt criptate într-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

-  Ștergerea Cookie-urilor

Aplicațiile folosite pentru accesarea paginilor web permit salvarea Cookie-urilor pe terminal în mod implicit. Aceste setări pot fi schimbate în așa fel incât administrarea automată a Cookie-urilor să fie blocată de browser-ul web sau utilizatorul să fie informat de fiecare dată când Cookie-uri sunt trimise către terminalul sau. Informații detaliate despre posibilitățile și modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi găsite în zona de setări a aplicației (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale paginii web.

Majoritatea browserelor oferă posibilitatea de a schimbă setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului tău. Pentru a întelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteți folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Cookie settings în Internet Explorer

Cookie settings în Firefox

Cookie settings în Chrome

Cookie settings în Safari

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, puteți consulta și următoarele:

http:/www.youronlinechoices.com/ro/

All About Cookies

http://www.legi-internet.ro/legislație-itc/date-cu-caracter-personal/legea-privind-prelucrarea-datelor-cu-caracter-personal-și-protecția-vieții-private-în-sectorul-comunicațiilor-electronice/oug-13-2012.html

În cazul în care doriți să ne adresați orice solicitare cu privire la detaliile de mai sus, va rugăm să ne contactați în scris accesând formularul de contact link catre formularul de contact, la adresa de e-mail gdpr@anticariat-odin.ro adresa de creat, sau la următoarea adresa fizică: Str. Gheorghe Doja, Nr. 13, Bl. 825, Sc. B, Et. P, Ap. 3, Iași 700696, Jud. Iași.

-  De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezintă punctul central al funcționarii eficiente a Internetului, ajutând la generarea unei experiențe de navigare prietenoase și adaptată preferințelor și intereselor fiecărui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online ci doar că aceasta nu va mai putea ține cont de preferințele și interesele dvs, evidențiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de întrebuințări importante ale cookie-urilor (care nu necesită autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont) sunt: Conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului categorii de produse și servicii; Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor, reținerea parolelor; Reținerea filtrelor de protecție a copiilor privind conținutul pe Internet (opțiuni family mode, funcții de safe search); Limitarea frecvenței de difuzare a reclamelor, limitarea numărului de afișări a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site; Furnizarea de publicitate mai relevanță pentru utilizator.

Măsurarea, optimizarea și caracteristicile de analytics cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de conținut este vizualizat și modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de căutare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile derulează aceste analize a utilizării lor pentru a îmbunătăți site-urile în beneficiul utilizatorilor.

Contact:

Site-ul anticariat-odin.ro este administrat de: 

S.C. P ȘI D FIX S.R.L.

Cod Unic de Înregistrare: 6266827

Nr. de ordine în Registrul Comerțului: J22/2194/1994

Capital social: 200 RON

Banca: ING Bank cont: RO27INGB0000999908458340

Sediu Social: Str. Gheorghe Doja, Nr. 13, Bl. 825, Sc. B, Ap. 3, Iași 700696, Jud. Iași

Punct De Lucru: Strada Alexandru Lăpușneanu, Iași 700057

Program: L-V: 10:00 – 18:00 

Telefon: 0764 053 433 (comenzi, asistență client); 0742 094 753 (achiziții)

E-mail: vanzari@anticariat-odin.ro, gdpr@anticariat-odin.ro 

Formular GDPR

Număr operator date cu caracter personal ANSPDCP: 5604