încredere, echilibru, stabilitate... 

Totul a început cu determinare, pasiune pentru cărți și un magazin improvizat în inima pitorescului Târg al Ieșilor. De atunci tot învățăm, sacrificăm timp, energie și efort pentru a împărți darul pe care l-am dobândit de la zei, cel al cuvântului scris.

Suntem o echipa mică, cam ca pe vremea de început al maritului Odin, trei oameni incredibil de dedicați și pasionați de cărți și nu numai. Asemeni celor trei feciori din basme am crescut alături de cititorii noștri, am dus la bun sfârșit mii de comenzi, atât în țară cât și pe alte meleaguri.

... mai aproape de voi

Am adus Anticariat Odin online în 2012, pentru îndrăgostiții de cărți de pretutindeni, cărțile alea mai vechi, mai îngălbenite, cărți cu mai mulți cititori, cu o însemnare pe ici, pe colo, cărți uitate de timp prin rafturi prăfuite, cărți care mai vor o șansă să fie citite.

Pentru cine încă n-a trecut pe electronice, pentru cine a deprins viciul lecturii pe hârtie, pentru împătimiții mirosului de tipar și pentru cei ce învață doar dacă pot sublinia pe carte cu fineliner verde fosforescent, pentru cei care își pun întrebări pe margine cu un creion fin de grafit, pentru cei mai îndrăgostiți de cărți decât de ciocolată, pentru voi toți noi suntem online din 2012.

Ce ne definește 

Odin a căpătat înțelepciunea supremă, 
prin sacrificiul la care s-a supus.

El s-a spânzurat timp de nouă nopți în arborele Yggdrasil, iar în tot acest timp el nu a mâncat, nu a băut și s-a lovit singur cu lancea.

În urma acestui ritual inițiatic, el dobândește știința ocultă și darul poeziei. Odin pătrunde astfel în tainele magiei. Conform altor legende, Odin a căpătat inteligența supremă prin intermediul vicleniei sale. El a poruncit zeilor să taie capul gigantului Mimir, faimos pentru știința sa ocultă. Odin a conservat capul gigantului și se spune că pentru a afla un răspuns la întrebările sale, trebuia doar să îl consulte pe acesta.

După Snorri Sturluson, Mimir era păzitorul izvorului înțelepciunii de la rădăcina arborelui Yggdrasil, izvor din care Odin n-a avut voie să bea, decât după ce și-a sacrificat un ochi și l-a ascuns în albia lui…

Noi n-o să te supunem la asemenea încercări, ba chiar ți-am pregătit mai multe titluri prin care poți să-ți bucuri persoanele dragi cu experiențe literare inedite sau chiar cu darul cunoașterii însăși.

din respect...

...pentru Yggdrasil am împărțit cunoașterea și înțelepciunea din cărțile care erau dornice de noi aventuri în alte biblioteci și noptiere, unele fiind chiar și la a două tinerețe.

Ne-am bucurat la fiecare întâlnire cu titluri atât populare cât și încă nedescoperite. Am căutat să aducem în stoc titluri din toate toate domeniile și pentru toate gusturile, de la literatură până la cărți despre automobile, de la medicină la sudură, cărți pentru bibliofili dar și cărți pentru micii cititori. La noi toate subiectele își găsesc un locușor și, deși nu am prins decât câțiva titani ai literei srise în Asgardul nostru, ne lăudăm cu o colecție de aproape 40 000 cărți.

Pentru toți romanticii, studenții prinși fără notițe, iubitorii de mistere, colecționarii cu mic cu mare, bookholici de orice facțiune, fanii sportului sau cei care caută o nouă pasiune se găsește un loc și mai ales o carte la noi, pe anticariat-odin.ro.

Testimoniale