Politică de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Prezenta politică de prelucrare a datelor cu caracter personal se află sub incidența Regulamentului (UE) nr. 679/2016, al Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene, privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind liberă circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), a Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date, modificată și completată, precum și a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. Conform acestora, S.C. P ȘI D FIX S.R.L. are obligația și își asumă sarcina de a prelucra datele cu caracter personal colectate în scopuri determinate, explicite, legitime și într-un mod legal, echitabil și transparent față de persoanele pe care acestea le vizează.

SC P SI D FIX SRL (denumită în continuare "Anticariat Odin", "noi" sau similar) este o companie din Romănia, avînd sediul în Iași, înregistrată la Registrul Comerțului sub numărul J22/2194/1994, cod fiscal 6266827, email vanzari@anticarait-odin.ro, email DPO gdpr@anticariat-odin.ro.

Anticariat Odin este un magazin online. Pentru a putea să ne îndeplinim acest scop, intrăm in contact cu vizitatorii noștri care doresc, la inițiativa lor, să realizeze comenzi. Ulterior prelucrăm datele în vederea livrării comenzilor înregistrate pe site. De asemenea, realizăm campanii de marketing / promovare pentru atragerea de cumpărători pentru diverse produse și alte operațiuni de prelucrare de date personale pe care le explicăm mai jos.

Documentul de mai jos este, deci, foarte important, pentru că explică de ce avem nevoie de anumite date cu caracter personal pentru a putea furniza anumite servicii. Vă rugăm să îl citiți cu atenție, pentru că ne-am străduit să explicam aici o serie de principii și concepte utile atât in interactiunea cu site-ul nostru, cât și în interacțiunea cu mediul online, în general.

În accepțiunea actelor normative menționate, S.C. P ȘI D FIX S.R.L. are calitate de operator de date cu caracter personal, prin această din urmă sintagma înțelegându-se orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă ("persoană vizată"); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

Accesarea și vizitarea site-ului www.anticariat-odin.ro se supun termeniilor și condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate puse la dipozitia utilizatorilor în cadrul secțiunilor "Termeni și condiții", respectiv "Prelucrarea datelor cu caracter personal" ale acestuia. Vă rugăm să luați la cunoștință faptul că utilizarea acestui site constituie acceptul dumneavoastră tacit cu privire la acestea și reprezintă întreagă înțelegere dintre părți.

S.C. P ȘI D FIX S.R.L. își rezervă dreptul de a schimbă și actualiza în orice moment conținutul site-ului, inclusiv a secțiunilor "Termeni și condiții" și "Prelucrarea datelor cu caracter personal", informând clienții în acest sens.

Acces la datele personale:

Ne rezervăm dreptul de a stoca următoarele categorii de date cu caracter personal ale clienților: nume, prenume, adresă, e-mail, număr de telefon, numărul de cărți comandate, valoarea comenzilor și titlurile acestora. Aceste date vor rămâne în baza noastră de date pe întreagă durata necesară îndeplinirii obligației noastre de onorare a comenzilor efectuate pe site, precum și realizării de statistici în scopuri comerciale.

Informațiile pe care le furnizați în cadrul formularului de comandă vor fi folosite pentru a vă transmite confirmarea comenzii, promoțiile și newsletter-ele Anticariat Odin, precum și recomandări personalizate în funcție de zona dumneavoastră de interes.

Atât informațiile pe care le colectăm cu privire la dumneavoastră cât și modul în care le colectăm, pot varia în funcție de produsele pe care le utilizați și/sau la care subscrieți sau pe care le comandați, modul în care ați utilizat produsele, dar și în funcție de modul în care ați interacționat cu SC P ȘI D FIX SRL.

Aceasta se aplică atât în cazul în care sunteți deja client, cât și dacă nu sunteți client, precum și privind datele pe care le-am am obținut de la o terță parte care avea permisiunea de a face schimb de informații cu noi.

SC P ȘI D FIX SRL va prelucra datele dvs. cu caracter personal atunci când este vorba de executarea sau încheierea contractului între părți. În acest caz se vor prelucra elemenente cum ar fi: nume, prenume sau denumire societate/instituție, serie și număr C.I., C.N.P. sau C.U.I./număr de înregistrare în Registrul Comerțului, adresă/sediu, adresă de e-mail, număr de telefon, user și parolă create în sistemul online, banca și contul.

Având în vedere interesul nostru în menținerea securității, marketingul direct și desfășurarea și îmbunătățirea serviciilor noastre, aceste date vor fi strict securizate, clienților noștri revenindu-le dreptul de a refuza conferirea/solicita ștergerea/solicita rectificarea datelor cu caracter personal menționate anterior.

Vom prelucra datele dvs. cu caracter personal și în momentul acordării consimțământului dumneavoastră, direct sau autorizat de tutorele dumneavoastră, în momentele în care acesta vă este solicitat. Consimțământul poate fi retras în orice moment; pentru conformarea cu o cerință sau o procedură legală imperativă; ori in cazul exercitării de către dvs. a dreptului de a restricționa utilizarea datelor cu caracter personal furnizate, care controlează obiectul serviciilor ce vor fi prestate sau produsele ce vor fi comandate și/sau livrate.

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi solicitate doar în anumite situații, cum ar fi:

 • În momentul efectuării unei comenzi/precomenzi;
 • În momentul încheierii unui contract;
 • În momentul facturării;
 • În situația efectuării unui retur pentru un anumit produs;
 • Atunci când achiziționați unul dintre produsele sau serviciile noastre;
 • Atunci când utilizați rețeaua sau unul dintre produsele sau serviciile noastre;
 • La momentul înregistrării pentru un anumit produs sau serviciu;
 • Atunci când va abonați la newsletter-urile Anticariat Odin;
 • Atunci când ne contactați prin diverse modalități cum ar fi telefonic, e-mail sau direct la sediu/punct de lucru;
 • Atunci când participați la un eventual concurs sau tragere la sorți;
 • În momentul în care vizitați sau navigați pe site-ul nostru;
 • Atunci când ați acordat permisiunea altor societăți să facă schimb de informații cu noi în ceea ce va privește, cum ar fi partenerii comerciali, asociații, terții furnizori sau contractanții noștri;
 • În situația în care datele dumneavoastră cu caracter personal sunt publice sau sunteți clientul unei activități comerciale pe care o achiziționăm;
 • La momentul identificării clientului;
 • La operarea comenzii în depozit;
 • Atunci când trimitem o comandă prin curier (alături de date precum: nume, prenume, adresa, număr de telefon);
 •  Atunci când segmentăm și personalizăm comunicări comerciale via e-mail/newsletter;
 • Alte situații asemănătoare.

 

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în următoarele scopuri:

 • Prelucrarea unei precomenzi sau a unei comenzi, precum și pentru a vă ține la curent cu evoluția comenzii dvs.;
 • Încheierea unui contract;
 • Facturare;
 • Returul unui produs;
 • Furnizarea unuia dintre produsele sau serviciile oferite. Acestea pot include alte servicii care nu sunt incluse în contractul cu dvs., servicii care utilizează informații despre locația dvs., precum și pentru a va contacta cu mesaje privind modificări ale produselor sau serviciilor;
 • Oferirea de acces la rețeaua noastră sau la oricare dintre produsele sau serviciile noastre;
 • Trimiterea de alerte;
 • Oferirea informațiilor necesare și solicitate în prealabil de către dvs. în momentul contactării de către dumneavoastră prin diverse modalități cum ar fi telefonic, e-mail sau direct la sediu/punct de lucru;
 • Oferirea de premii sau discounturi în momentul în care veți participa la un eventual concurs sau tragere la sorți;
 • Permisiunea accesului în momentul în care vizitați sau navigați pe site-ul nostru;
 • Marketing și individualizarea serviciilor pe care vi le oferim. În calitate de client al nostru, că urmare a oferirii consimtamântului, va vom ține la curent cu privire la noile produse și/sau servicii, va vom trimite alerte, buletine informative sau alte asemenea și vă vom invită să profitați de oferte, promoții și trageri la sorți. Dacă ne-ați oferit permisiunea, vă vom contacta și pentru a va aduce la cunoștință produse și servicii din aria dumneavoastră de interes prin poștă, online, telefonic, prin notificări de tip "push" sau prin intermediul aplicățiilor noastre;
 • Abonarea utilizatorului la notificarea privind reapariția unei cărți în stoc și trimiterea notificării respective;
 • Contactarea pentru probleme referitoare la Prevenirea fraudelor și securitate;
 • Analize de marketing care utilizează diverse informații anonimizate cu privire la utilizator. Utilizăm instrumental Google Analytics (https://www.google.com/analytics/terms/us.html). Nu folosim funcții avansate de identificare de tip ID user, însă utilizăm funcții de retargeting/remarketing;
 • Vom prelucra, de asemenea, date cu caracter personal în scopuri de protecție anti-fraudă și detectare a fraudelor, pentru protejarea rețelelor noastre și detectarea utilizării incorecte sau a avariilor la rețelele noastre. Ne rezervăm dreptul de a dezvălui date cu caracter personal și informații privind utilizatorii doar dacă acest lucru este justificat în scopul de a ne proteja împotriva fraudelor, a ne apara drepturile sau proprietatea, sau a proteja interesele clienților noștri. De asemenea, este posibil să fie necesară dezvăluirea acestor informații pentru a ne conformă obligației legale de a răspunde la cererile legale ale autorităților. Datele dvs. cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci când considerăm, cu bună credință, că avem obligația de a face acest lucru în conformitate cu legea și în baza unei evaluări exhaustive a tuturor cerințelor legale;
 • Dacă vom urmă o procedura de reorganizare sau de vânzare către o altă societate, vom comunica informațiile dvs. doar atunci când acest lucru va fi necesar;
 • Aflarea istoricului de navigare online pe pagină noastră web;
 • Identificarea clientului;
 • Operarea comenzii în depozit;
 • Trimiterea comenzii prin curier (alături de date precum: nume, prenume, adresa, nr. tel), segmentare și personalizare comunicări comerciale via e-mail/newsletter;
 • Utilizarea formularului de contact completat în prealabil de dvs. cu date necesare pentru a răspunde solicitărilor utilizatorilor pe diverse teme propuse de dumneavoastră. Nu folosim aceste date în alt scop decât acela al formulării unui răspuns.
 • Identificarea posibililor furnizori de cărți, programarea de întâlniri în scop de achiziționare, precum și oferirea datelor necesare pentru efectuarea întâlnirilor de achiziții.
 • Alte scopuri asemănătoare; în situația în care datele dumneavoastră personale vor fi folosite în alte scopuri, ne asumăm obligația de a va informa, în prealabil, asupra acestora.

Pentru claritate, scopurile în care colectăm date cu caracter personal sunt, în sinteză: curierat, plăți cu cardul, reclamă, marketing și publicitate, comerț online și newsletter în cazul în care v-ați abonat la acesta, caz în care adresele de e-mail devin active și vor fi utilizate în acest scop, până când va manifestați opțiunea de a va dezabona prin trimiterea unui email la adresa indicată pe site sau în conținutul newsletterului. În cazul în care optați pentru plata online cu cardul, la datele dumneavoastră cu caracter personal va avea acces procesatorul de plăți euplatesc.ro (EuroPayment Services S.R.L.), în cazul în care optați pentru livrare prin curier, va avea acces curierul FAN Courier (FAN Courier Express S.R.L.), iar în cazul în care optați pentru livrare prin Poșta Română Coletărie, va avea acces curierul Poșta Română (CN Poștă Română SA).

Vom stoca informațiile dvs. atât timp dispozițiile legii o impun. Dacă nu există nicio cerință legală, le vom stoca doar atât timp cât este necesar. Cu excepția situației în care legea prevede altfel, datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi stocate pe perioada existenței unui contract între părți, plus o perioada de trei ani de la încetarea acestuia.

Comunicările prin internet (cum ar fi e-mailurile) nu sunt sigure dacă nu sunt criptate. Comunicările dvs. pot traversa mai multe țări înainte de a fi remise, deoarece această este natură internetului. Va rugăm să luați la cunoștință că nu acceptăm responsabilitatea pentru niciun acces neautorizat sau pierdere de date cu caracter personal care nu întră în sfera noastră de control.

Nu vă vom cere niciodată să ne comunicați informațiile dvs. sigure, personale sau privind contul dvs., printr-un mijloc de comunicare nesolicitat.  De aceea este important să cunoașteți că păstrarea în siguranță a acestor informații, precum și necomunicarea acestora către alte persoane constituie sarcini care revin clienților și utilizatorilor.

Drepturile dumneavoastră privind datele cu caracter personal

În primul rând, dreptul de acces la datele cu caracter personal, prin solicitarea unei copii a celor pe care le deținem în legătură cu dumneavoastră, prin completarea Formularului GDPR;

De asemenea, aveți dreptul de a solicita rectificarea datelor cu caracter personal dacă acestea nu sunt corecte. Dacă datele pe care le deținem trebuie actualizate, sau în cazul în care considerați că acestea pot fi incorecte, va puteți autentifica online pentru a le rectifică prin intermediul opțiunii de modificare a informațiilor personale ăn cont sau ne puteți contacta prin e-mail la adresa gdpr@anticariat-odin.ro.

Aveți dreptul de a vă opune la utilizarea datelor cu caracter personal prin completarea Formularului GDPR;

Dacă nu doriți să mai primiți mesaje de marketing privind serviciile și produsele noastre și/sau ale partenerilor noștri, aveți dreptul de a renunta la această opțiune;

Dacă doriți să ne contactați în legătură cu oricare dintre drepturile dvs. sau să faceți o plângere în legătură cu modul în care utilizăm datele dvs. cu caracter personal, ne puteți contacta prin e-mail la adresa gdpr@anticariat-odin.ro sau puteți să completați Formularul GDPR. Depunem toate eforturile pentru a satisface cerințele legitime ale clienților noștri, însă în situația în care considerați că acest deziderat nu a fost atins puteți contacta Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de a restricționa utilizarea datelor dvs. cu caracter personal. În anumite circumstanțe, aveți dreptul de a ne solicită să ștergem datele dvs. cu caracter personal pe care le deținem. În cazul în care considerați că perioada de stocare a acestora depășește timpul necesar rezonabil, va rugăm să contactați mai întâi serviciul de Relații cu Clienții pentru a verifică dacă a încetat contractul dintre părți.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată sau cu Formularul GDPR sau la adresa de mail gdpr@anticariat-odin.ro sau la adresa fizică a S.C. P ȘI D FIX S.R.L.: Str. Gheorghe Doja, Nr. 13, Bl. 825, Sc. B, Ap. 3, Iași 700696, Jud. Iași.

Dacă aveți întrebări legate de Politica de Confidențialitate sau doriți să fiți informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de către S.C. P ȘI D FIX S.R.L. care vă privesc direct, nu ezitați să ne contactați prin intermediul datelor de contact puse la dipoziție la finalul acestei informări.

Tipul de date colectate

Așa cu am detaliat și în cele de mai sus, colectăm date necesare pentru înregistrare pe site și facturare (nume, prenume, număr de telefon, email, adresa de facturare și adresa de livrare), date de trafic, cookie-uri (stocate automat) necesare pentru colectarea adresei IP a computerului prin intermediul căruia accesați site-ul nostru, a tipului de browser folosit și paginile vizualizate, a referințelor și apoi pentru procesarea informațiilor în formă agregată, precum și pentru autentificare și reținerea coșului de cumpărături.

Utilizatorii au dreptul de a refuză sau șterge cookie-urile, însă acest fapt este de natură să afecteze ușurința navigării pe site și reținerea produselor adăugate în coșul de cumpărături.

 

Partajarea datelor

Datele personale de identificare colectate de P ȘI D FIX SRL nu sunt difuzate către terțe părți. Datele non-personale de identificare (precum adresele IP, datele de trafic și cookie-urile) sunt date cu caracter anonim, stocate pe site și în serviciul de monitorizare a traficului Google Analytics, care nu sunt partajate și sunt folosite doar pentru analize asupra performanței site-ului și a comportamentului utilizatorilor.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către P ȘI D FIX SRL și sunt comunicate numai la solicitarea autorităților publice fiscale.

În cazul optării pentru plata online, procesarea datelor dumneavoastră se că realiza prin intermediul serverelor companiei care furnizează aceste servicii (EuroPayment Services S.R.L. prin https://www.euplatesc.ro). S.C. P ȘI D F.I.X. SRL nu solicită și nu stochează date referitoare la cardul dumneavoastră.

 

Securitatea datelor colectate

Datele personale colectate de P ȘI D FIX SRL sunt stocate pe servere amplasate în încăperi protejate și cu acces fizic limitat. Accesul utilizatorilor la secțiunea restricționată a site-ului, inclusiv parcurgerea procedurilor de înregistrare și de autentificare a utilizatorului, se face prin utilizarea unei sesiuni de acces criptate prin protocolul standard de criptare SSL.

Furnizorul procedează în mod regulat la audituri și teste de securitate a propriei infrastructuri informatice pentru a avea convingerea siguranței și securității acesteia. P ȘI D FIX SRL nu va folosi datele personale colectate în afară propriilor servicii, incluzând - dar fără a se limita la - serviciile acestui site.

P ȘI D FIX SRL va pune la dispoziția utilizatorului posibilitatea de a renunta la informările comerciale sau de orice altă natură efectuate cu privire la propriile sale servicii, printr-un sistem de dezabonare simplu și ușor de utilizat.

Datele anonime colectate (precum datele de trafic, ip-uri, cookie-uri) prin statisticile din site și sistemul de monitorizare a traficului Google Analytics, pot să fie utilizate pentru realizarea de analize și rapoarte statistice, rezumate și informări precum și pentru activități de marketing cum ar fi publicitate, promovarea și ofertarea produselor și serviciilor proprii.

Conform legislației în vigoare, datele cu caracter personal obținute pot fi dezvăluite fără consimțământul utilizatorului către instituțiile statului abilitate în acest sens, dar numai în urmă unei cereri oficiale și legal adresate operatorului de date de către acestea.