Odin a căpătat înțelepciunea supremă, prin sacrificiul la care s-a supus. El s-a spânzurat timp de nouă nopți în arborele Yggdrasil, iar în tot acest timp el nu a mâncat, nu a băut și s-a lovit singur cu lancea. În urma acestui ritual inițiatic, el dobândește știința ocultă și darul poeziei. Odin pătrunde astfel în tainele magiei. Conform altor legende, Odin a căpătat inteligența supremă prin intermediul vicleniei sale. El a poruncit zeilor să taie capul gigantului Mimir, faimos pentru știința sa ocultă. 

După Snorri Sturluson, Mimir era păzitorul izvorului înțelepciunii de la rădăcina arborelui Yggdrasil, izvor din care Odin n-a avut voie să bea, decât după ce și-a sacrificat un ochi și l-a ascuns în albia lui… 

Noi n-o să te supunem la asemenea încercări, ba chiar ți-am pregătit mai multe titluri prin care poți să-ți bucuri persoanele dragi cu experiențe literare inedite sau chiar cu darul cunoașterii însăși. 

Carti de vanzare

Vrei să faci cadou cuiva drag darul cunoașterii?

Dacă alegi să faci un asemenea cadou cuiva drag, poți opta în procesul de comandă pentru împachetarea cadou a produselor comandate. Dacă te gândești să oferi cuiva cel mai frumos dar din câte sunt pe lume, darul cunoașterii, pentru comenzile ce depășesc valoarea de 150 de lei, oferim serviciul de împachetare de cadou în mod gratuit.

 Fie că sunt așteptate sau, dimpotrivă, sunt oferite ca surpriză, cadourile aduc cele mai frumoase bucurii. Ajunse în mâinile destinatarului, ele sunt cântărite cu anticipație, supuse privirilor curioase și, odată desfăcute devin generatoare de zâmbete. Oferim servicul de împachetare de cadou și pentru comenzile mai mici de 150 de lei, costul serviciului fiind de 10 lei

Îmbie-ți prietenii la lectură, oferă-le șansa să cunoască lucruri noi si felurie, ori să călătorească din tihna propriului colțișor de lectură către locuri și aventuri inimaginabile. 

Găsește cartea pe care dorești să o faci cadou